Blog

Waar moet u op letten bij het kiezen van een autoverzekering?

Gaat u een autoverzekering kiezen? Houd dan rekening met zowel de dekking als de premie, het liefst in die volgorde. Denk na over het risico dat u met uw auto loopt en de hoogte van de kosten indien er een keer wat gebeurt. U kunt op basis daarvan bijvoorbeeld bepalen of u een WA, een WA beperkt casco of een WA volledig casco (allrisk) autoverzekering nodig heeft. Vervolgens kunt u binnen een van deze categorieën op zoek gaan naar de premie die u het meest aanspreekt, bij een voordelige verzekeraar.

Dekking van de autoverzekering

U kunt uw autoverzekering berekenen op het moment dat u de dekking kent die u af wilt sluiten. De WA autoverzekering is de minst uitgebreide variant, die alleen dekking biedt voor schade die u toebrengt aan derden. Sluit deze verzekering af wanneer uw auto ouder dan 10 jaar is. De WA beperkt casco autoverzekering zorgt voor dezelfde dekking, plus dekking bij schade aan uw eigen auto, buiten uw schuld om. Deze dekking is het best geschikt voor auto’s van 5 tot en met 10 jaar oud. De WA volledig casco autoverzekering is het best geschikt voor nieuwe auto’s, tot en met 4 jaar oud. Let er bij de WA beperkt casco en volledig casco autoverzekeringen op dat de dekkingen bij diverse verzekeraars kunnen verschillen.

Premie van de autoverzekering

U kunt vervolgens uw autoverzekering berekenen, om naar de premie te kijken. Maak een berekening bij 3 – 5 autoverzekeraars, die qua voorwaarden aan uw wensen voldoen en zorgen voor een goede dekking. Let er hierbij op dat u de verschillende dekkingsvormen niet door elkaar haalt, aangezien er anders opvallende premieverschillen kunnen ontstaan. Ga uw autoverzekering berekenen en kiest voor de meest voordelige autoverzekering, aangezien u er bij deze methode van kiezen zeker van bent dat de voorwaarden in ieder geval in orde zullen zijn.

Geplaatst in: Berichten