Blog

Valt mijn caravan onder de autoverzekering?

Heeft u een goedkope autoverzekering afgesloten en bent u benieuwd of ook uw caravan daar onder valt? Ja, in principe valt uw caravan of aanhangwagen daar ook onder, mits deze is aangekoppeld aan de auto. Het gaat overigens om de WA dekking van uw autoverzekering, die de schade dekt die u toebrengt aan derden. Op het moment dat u een ongeval veroorzaakt vallen zowel uw auto als de caravan onder de dekking. Houd er rekening mee dat dit anders is op het moment dat uw caravan niet is aangekoppeld, bijvoorbeeld wanneer u op de camping staat.

WA autoverzekering en caravan

De WA autoverzekering dekt de schade die u aan derden toebrengt, met uw auto, maar ook met een caravan of een aanhangwagen die er is aangekoppeld. De Wettelijke Aansprakelijkheid dekt de schade die u aan derden toebrengt, tot een bedrag van €1 – €2,5 miljoen. Dat betekent dat zowel de materiële als de immateriële schade aan derden vergoed zal worden, op het moment dat u een ongeval veroorzaakt. U kunt een aansprakelijkheidsverzekering of een caravanverzekering afsluiten om de dekking uit te breiden.

Aansprakelijkheidsverzekering en caravanverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw caravan ook tot de dekking behoort op het moment dat deze is losgekoppeld van uw auto. Dat is bijvoorbeeld van belang op het moment dat uw caravan om welke reden dan ook in beweging komt en daarmee schade toebrengt, bijvoorbeeld aan een andere caravan. De caravanverzekering zorgt ervoor dat u zich ook kunt indekken tegen schade aan uw caravan zelf. Dit valt niet onder de WA autoverzekering, aangezien ook de schade aan uw eigen auto daar niet onder valt. Een combinatie van een voordelige autoverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een caravanverzekering zorgt er wat dat betreft voor dat u zich op een uitstekende manier kunt verzekeren, zodat u zowel onderweg als op de camping niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Geplaatst in: Berichten