Blog

Privé of zakelijk uw auto verzekeren?

Wilt u graag de goedkoopste autoverzekering afsluiten en twijfelt u tussen een privé of een zakelijke dekking? De zakelijke autoverzekering is over het algemeen duurder, waardoor het verstandig is om goed uit te zoeken of u die daadwerkelijk nodig heeft. De privé autoverzekering is er aan de andere kant natuurlijk voor het particulier gebruik, waardoor dit slechts in bepaalde gevallen is toegestaan. Houd er rekening mee dat u de auto vooral privé dient te gebruiken, wanneer u de autoverzekering niet zakelijk af wenst te sluiten.

Privé gebruik van de auto

Tot het privé gebruik van de auto behoren natuurlijk alle ritten die u privé maakt, bijvoorbeeld wanneer u besluit om boodschappen te gaan doen of uw familie op te zoeken. Ook het typische woon-werkverkeer behoort hiertoe, waardoor u bijvoorbeeld van uw huis naar uw werk kunt rijden, met een privé autoverzekering. Dat betekent dat u gewoon een autoverzekering af kunt sluiten, zodat u per maand maar een paar tientjes aan premie hoeft te betalen. Gebruikt u de auto een enkele keer zakelijk? Ook dan is er nog niets aan de hand en kunt u een autoverzekering afsluiten, die bedoeld is voor het privégebruik.

Zakelijk gebruik van de auto

Maakt u zakelijk gebruik van de auto? Dan is het van belang om bij een autoverzekering berekenen hier rekening mee tehouden dat u een autoverzekering afsluiten die ook daadwerkelijk bedoeld is voor het zakelijk gebruik. Dit is bijvoorbeeld van belang op het moment dat u de auto gebruikt als een taxi, of wanneer u besluit om deze als lesauto in te zetten. Ook koeriersdiensten, betaald personenvervoer en goederenvervoer behoren tot het zakelijke verkeer, waardoor u dan ook een zakelijke autoverzekering nodig heeft. Het is aan de andere kant natuurlijk geen probleem wanneer u een keer een kleine vergoeding van vrienden of familie ontvangt, bijvoorbeeld voor de brandstofkosten die u betaalt.

Geplaatst in: Berichten