Blog

Opzeggen autoverzekering

Het opzeggen van uw autoverzekering is niet moeilijk, maar het is wel verstandig om u te houden aan de richtlijnen en regels die hiervoor gelden. Houd rekening met de opzegtermijn van een maand en kijk goed naar de reden van opzeggen, aangezien die van belang is voor de procedure.

Opzeggen autoverzekering en de reden

Het opzeggen van uw autoverzekering kan om verschillende redenen. (1) Heeft u bijvoorbeeld een andere goedkope autoverzekering gevonden? Dan is het verstandig om u eerst te laten accepteren en vervolgens uw huidige polis op te zeggen. (2) Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat u uw auto verkocht heeft en u een nieuwe heeft gekocht, die u graag elders anders wilt verzekeren. (3) Ten derde kan het zijn dat u uw auto verkocht heeft, zonder dat u een nieuwe koopt. (4) Tenslotte kan uw autoverzekeraar de voorwaarden of de premie van uw goedkope autoverzekering hebben gewijzigd. In dit laatste geval is het van belang dat men dit voor iedereen heeft gedaan, niet specifiek voor u.

Officieel opzeggen autoverzekering

Het opzeggen van uw autoverzekering dient officieel te gebeuren, bijvoorbeeld door een brief te schrijven aan uw verzekeraar. Het is tegenwoordig ook steeds vaker online mogelijk om uw autoverzekering op te zeggen. In de eerste twee genoemde gevallen dient u de autoverzekering op te zeggen per de contractdatum. Indien u uw auto verkocht heeft en u geen nieuwe koopt kunt u de autoverzekering per direct opzeggen. Dit geldt ook voor de laatste reden, al dient u dan binnen 30 dagen na de wijziging te zorgen voor een opzegging van de autoverzekering.

Geplaatst in: Berichten