Blog

Dekking in het buitenland

Gaat u op vakantie en bent u benieuwd naar de dekking in het buitenland? Of u nu een goedkope autoverzekering of juist een heel uitgebreide polis heeft, men heeft in de polisvoorwaarden precies beschreven wat er wel en niet gedekt wordt. Kijk deze er goed op na, maar houd er rekening mee dat u als ingezetene van een ander land dan Nederland in ieder geval niet voldoende zal hebben aan een Nederlandse autoverzekering.

Dekking in het buitenland

De dekking in het buitenland is natuurlijk afhankelijk van het type autoverzekering dat u heeft afgesloten (WA, WA Beperkt Casco, WA Volledig Casco). Men zal in ieder geval de schade vergoeden die u bij anderen veroorzaakt heeft, aangezien dit valt binnen de Wettelijke Aansprakelijkheid, de WA autoverzekering die voor iedereen verplicht is.

Service en groene kaart

Het is van belang om er daarnaast rekening mee te houden dat men uw auto wellicht weg zal slepen, vervangend vervoer zal aanbieden en u wellicht hotelkosten dient te maken wanneer uw auto niet kan worden gerepareerd. Kijk uw voorwaarden er goed op na, om er achter te komen of al deze kosten ook daadwerkelijk vergoed worden door de autoverzekeraar waar u een polis heeft afgesloten. Het is gelukkig niet langer verplicht om de groene kaart bij u te hebben in de auto (niet in Nederland en ook niet in andere EU-landen), maar verstandig is dat natuurlijk wel. Bovendien gelden er uitzonderingen wanneer u rijdt met een caravan of aanhangwagen. Kijk de voorwaarden van een goedkope autoverzekering er in ieder geval altijd goed op na, zodat u in het buitenland niet voor verrassingen komt te staan met betrekking tot de dekking.

Geplaatst in: Berichten