Blog

APK

Gaat u een berekening maken voor een gunstige autoverzekering? Dan dient u bij de aanvraag aan te geven of er sprake is van een geldige APK-keuring voor de auto. Op basis daarvan kan de verzekeraar bepalen of de auto is goedgekeurd en of u de mogelijkheid heeft om er direct de weg mee op te gaan. Dit draagt bij aan een niet al te dure autoverzekering, aangezien de APK bijdraagt aan een zo laag mogelijk risico voor de verzekeraar. Het is uiteraard in uw belang om een zo laag mogelijk risico te bieden, zodat u een scherpe premie betaalt.

Wat is de APK?

De APK is de Algemene Periodieke Keuring, de keuring van auto’s die ervoor zorgt dat we veilig de weg op kunnen. De Rijksdienst voor het Wegverkeer controleert de keuringsinstanties die de APK-keuringen uitvoeren, om ervoor te zorgen dat deze juist worden uitgevoerd. Tijdens de keuring wordt uw auto gecontroleerd op een aantal belangrijke punten, waarmee men de veiligheid garandeert. Men kijkt bijvoorbeeld naar het profiel dat er op uw banden zit. Wordt uw auto afgekeurd voor de APK? Dan is het van belang om de nodige reparaties of vervangingen uit te laten voeren, zodat u op een veilige manier de weg op kunt.

Is de APK verplicht?

Ja, de APK is verplicht voor iedereen in Nederland. Het in het bezit zijn van een geldige APK-keuring helpt mee bij het afsluiten van een autoverzekering met een lage premie, al is de combinatie niet verplicht. U kunt uw auto ook verzekeren wanneer u op dit moment geen geldige APK-keuring heeft, al is het verstandig om de keuring zo snel mogelijk uit te laten voeren. De APK is vervolgens weer een jaar geldig. Tijdens die periode kunt u veilig de weg op, zodat u de autoverzekering hopelijk niet nodig heeft als het gevolg van een ongeval met uw auto.

Geplaatst in: Berichten