Blog

Aanschafwaarderegeling

De aanschafwaarderegeling maakt bij steeds meer autoverzekeraars onderdeel uit van de dekking, waardoor u kiest voor een verzekering die u de waarde dekt die u voor de auto betaald heeft. Voorheen verzekerde men over het algemeen de dagwaarde. Dit zorgde vaak voor een goedkope autoverzekering, maar leidde tot problemen in het geval van total loss of diefstal.

Aanschafwaarderegeling en dagwaarde

De aanschafwaarderegeling verschilt enorm van de uitkering op basis van de dagwaarde. Stel dat u een auto van €25.000 koopt en daar precies 12 maanden mee kunt rijden, totdat deze wordt gestolen. Op basis van de aanschafwaarderegeling krijgt u dan gewoon €25.000 uitgekeerd, zodat u een vergelijkbare auto aan kunt schaffen. Op basis van de dagwaarde zou u dan slechts ongeveer €20.000 ontvangen, aangezien uw auto minder waard is geworden. Dat betekent dat u de laatste €5.000 dan zelf bij dient te leggen, om direct een nieuwe auto aan te kunnen kopen.

Goede autoverzekering berekenen

Gaat u een goedkope autoverzekering berekenen? Houd er dan rekening mee dat de aanschafwaarderegeling (nieuwwaarderegeling) een stuk aantrekkelijker is dan de uitkering op basis van de dagwaarde. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de aanschafwaarderegeling over het algemeen slechts voor een beperkte duur geldt, bijvoorbeeld 3 of 5 jaar. Bovendien wordt er onderscheid gemaakt tussen alleen deze vergoeding voor nieuwe auto’s (nieuwwaarderegeling) en de vergoeding voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s (aanschafwaarderegeling). Zoek een goedkope autoverzekering die bovendien zorgt voor een degelijke dekking van de risico’s.

Geplaatst in: Berichten